Grote Ster onderzetter

Grote ster van Durable Double Four

Omdat ik toch eenmaal de smaak te pakken had, ook nog maar een grote ster gehaakt. Leuk voor onder een windlicht, of als placemat. Bovenstaande ster is gehaakt met Durable Double Four en haaknaald 4,5. Afmeting van punt naar punt is ongeveer 38 cm.

Ster gehaakt met Durable Macramé

Nu is er niets mis met Durable Double Four, integendeel, maar het mocht van mij nog wel iets ‘stoerder’. Daarom heb ik nog één gemaakt van Durabe Macramé. Dat is een stugge, katoenen draad. Deze is ook gehaakt met 4,5 mm haaknaald, maar valt wel iets groter uit, ca. 43 cm en is ook iets dikker. Het is geen makkelijk garen om mee te haken! Dus gun jezelf wat rust tussen een aantal toeren. Het resultaat is een een basic ster met een stoere uitstraling.

Dat blocken noodzakelijk is laten de foto’ s hierboven zien. Vooral de macramé mag je echt wel goed uit elkaar trekken en strak opspannen, daarna sproeien. Zelf gebruik ik altijd eucalan verdunt met water in een plantenspuit.

Het verschil met de kleine onderzetter, zie post hieronder, zit hem in de mindering tussen de twee sterpunten, je kunt dat zien op de foto hierboven. De kleine onderzetter kun je op beide manieren maken. Wat je maar het mooiste vind.

Ik heb een aanvulling gemaakt bij het eerste patroon, je kunt het hieronder vinden.

Veel haakplezier!

Ina


One thought to “Grote Ster onderzetter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.